Матео Беретини не постигна нито една победа в подготвителните си турнири

...
Матео Беретини не постигна нито една победа в подготвителните си турнири
Коментари Харесай

Отново на победния път: Беретини прекъсна серията от 3 загуби с безупречен успех на US Open

Матео Беретини не реализира нито една победа в подготвителните си шампионати преди US Open, инкасирайки проваляне още в откриващите си мачове на Мастърс турнирите в Монреал и Синсинати. Изглежда обаче, че италианецът е поработил съществено върху играта си през последната седмица, защото през днешния ден изнесе образцово показване на старта на Откритото състезание на Съединени американски щати, поставяйки завършек на отрицателната си серия от 3 следващи загуби и записвайки първи триумф от над месец насам, откакто пречупи съпротивата на квалификанта Николас Джари с 6:2 6:3 6:1, без да разреши на съперника даже да доближи до точка за пробив. В борба за място в третия кръг международният №14 ще премери сили с спечелилия от срещата сред Юго Грение и Томас Етчевери.

Фаворитът успяваше да се възползва от неуверения сервис на чилиеца и бързо взимаше преимуществото в разиграванията с помощта на мощните си форхенди, с които си създаваше комфортни позиции за завършващ удар. От своя страна, международният №123 постоянно пропускаше очертанията на корта и лесните точки в актива на италианеца се множаха една след друга. Така Беретини съумя да реализира два пробива в хода на сета, които му осигуриха преднина в обособените елементи.

Вторият сет не предложи нищо по-различно, защото и там събитията се развиха под цялостната доминация на Беретини, който безпроблемно постановяваше нападателния си жанр на игра, без да оставя опция на противника за контраофанзива. Отново с два брейка и без никакви усложнения на личен начален удар италианецът удвои задатъка си в общия резултат.

13-ият подложен не отпусна хватката си и в третата част, където продължи с безмилостните си офанзиви от всяка точка на корта. Благодарение на солидния си сервис той трупаше бързи точки, а в средата на сета съумя да увеличи равнището си и на посрещане, с цел да осъществя пробив, който се оказа решителен за изхода на мача.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР